marți, 3 decembrie 2013

Retete gustoase - Salate si nu numai




Gordon Bleu

 

Se poate face din doua feluri de carne , din piept de pasare sau din file de porc . Indiferent din ce fel de carne vrei sa faci acest fel de mincare , mai intii desfaci carnea in felii, se bate cu ciocanul pe o singura parte , se sareaza si se pipereaza .

Femei La Volan – Ghid Practic


1) Fii sigura pe tine – în afara de tine, toti participantii la trafic sunt niste idioti care au luat permisul pe ochi frumosi. Lucrul acesta trebuie sa îl repeti înainte de a te urca la volan. De cel putin 3 ori.

2) Pornirea – te-ai urcat la volan. Urmeaza un ritual pe care este indicat sa îl repeti de fiecare data.
- Scaunele oricarui automobil au, din punctul tau de vedere, intentia de a se da înapoi singure de fiecare data când cobori din autoturism… Trage scaunul cât mai în fata, cât sa poti atinge volanul cu barbia si tetiera cu ceafa în acelasi timp;

Cele mai stabile căsnicii


Cele mai stabile căsnicii


  • Bărbatul “A” - Femeia “A” Pare căsnicia ideală! Cei doi se iubesc tot mai mult, se respectă şi fac sacrificii unul pentru celălalt.
  • Bărbatul “A” - Femeia “0” Povestea lor de dragoste trece peste piedici şi greutăţi. Cei doi par să se completeze reciproc şi să se susţină.

Retete gustoase din SUA




Salata Coleslow

Ingrediente:
6 linguri otet, 1 lingura faina, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 6 linguri smintina, 20 gr. unt sau margarina, 300 gr. varza alba, 150 gr. morcovi, 2 tulpini telina, 2 linguri seminte de floarea soarelui

Retete gustoase din Italia


Sos pentru spaghete al pesto

Ingrediente:
frunze de busuioc proaspat, ulei de masline extra virgin, usturoi, parmezan ras, muguri de pin, sare, piper

Mod de preparare

Retete gustoase din Germania


Supa de telina si cartofi

Ingrediente:
400 gr. telina, 500 gr. cartofi, 50 gr. margarina, 1 pahar smintina, 250 gr. brinza telemea, sare, piper, patrunjel

Mod de preparare

Retete gustoase din Franta



Supa cu usturoi

Ingrediente:
24 catei usturoi, 10 felii subtiri piine neagra, 100 gr. brinza telemea, 2 linguri ulei de masline, cimbru, cuisoare, sare, piper

Mod de preparare
Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de piper. Feliile subtiri de piine se taie in patratele mici, se acopera cu brinza rasa si cu uleiul de masline si se lasa intr-o tava in cuptor, citeva minute, pina se topeste brinza. Se asaza apoi in castronul cu supa si se toarna peste ele supa strecurata.

Retete gustoase din Filipine



Pui adobo

Ingrediente:
4 file-uri piept pui ( aprox 150 gr bucata, dezosate si fara piele, 1/2 cana sos de soia, 1/2 cana otet de vin, 1 cana apa, 10 catei de usturoi sau 5 lingurite de praf de usturoi

Mod de preparare
Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea de pui si se fiebe la foc mic 30-40 minute

Mod de servire

Se serveste cu orez fiert la abur si legume

 

                                    Ton (macrou) in sos de iaurt picant

Ingrediente:
File de ton 6 portii
250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamiie, 10 gr. curry, 10 gr. enibahar pulbere,10 frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare, o lingura de ulei, 5 gr. sofran, o legatura de marar, 25 gr. coniac fin

Mod de preparare
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.
Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.
Atentie! cu cit frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare. Pofta buna!

Mod de servire

Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.

 

 

Retete gustoase din Elvetia

 

Crema "Fondue"

Ingrediente:
4 catei usturoi, 2 pahare vin, 300 gr. brinza, piper, faina, 1/2 paharel coniac

Mod de preparare

Retete gustoase din Egipt



File arabesc

Ingrediente:
1 kg. file pui, 1/4 kg. cascaval, 200 gr masline, pesmet

Mod de preparare
Un produs Blogger.

Top Ad