miercuri, 4 decembrie 2013
marți, 3 decembrie 2013
Retete gustoase - Salate si nu numai
Gordon Bleu
Se poate face din doua feluri de carne , din piept de pasare sau din
file de porc . Indiferent din ce fel de carne vrei sa faci acest fel de mincare
, mai intii desfaci carnea in felii, se bate cu ciocanul pe o singura parte ,
se sareaza si se pipereaza .
Femei La Volan – Ghid Practic
1) Fii sigura pe tine – în afara de tine, toti participantii la trafic sunt niste idioti care au luat permisul pe ochi frumosi. Lucrul acesta trebuie sa îl repeti înainte de a te urca la volan. De cel putin 3 ori.
2) Pornirea – te-ai urcat la volan. Urmeaza un ritual pe care este indicat sa îl repeti de fiecare data.
- Scaunele oricarui automobil au, din punctul tau de vedere, intentia de a se da înapoi singure de fiecare data când cobori din autoturism… Trage scaunul cât mai în fata, cât sa poti atinge volanul cu barbia si tetiera cu ceafa în acelasi timp;
Cele mai stabile căsnicii
Cele mai stabile căsnicii
- Bărbatul
“A” - Femeia “A” Pare căsnicia ideală! Cei doi se
iubesc tot mai mult, se respectă şi fac sacrificii unul pentru celălalt.
- Bărbatul “A” - Femeia “0” Povestea lor de dragoste trece peste piedici şi greutăţi. Cei doi par să se completeze reciproc şi să se susţină.
Retete gustoase din SUA
Salata
Coleslow
Ingrediente:
6 linguri otet, 1 lingura faina, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 6 linguri smintina, 20 gr. unt sau margarina, 300 gr. varza alba, 150 gr. morcovi, 2 tulpini telina, 2 linguri seminte de floarea soarelui
6 linguri otet, 1 lingura faina, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 6 linguri smintina, 20 gr. unt sau margarina, 300 gr. varza alba, 150 gr. morcovi, 2 tulpini telina, 2 linguri seminte de floarea soarelui
Retete gustoase din Italia
Sos pentru spaghete al pesto
Ingrediente:
frunze de busuioc proaspat, ulei de masline extra virgin, usturoi,
parmezan ras, muguri de pin, sare, piper
Mod
de preparare
Retete gustoase din Germania
Supa de telina si cartofi
Ingrediente:
400 gr. telina, 500 gr. cartofi, 50 gr. margarina, 1 pahar smintina, 250 gr. brinza telemea, sare, piper, patrunjel
400 gr. telina, 500 gr. cartofi, 50 gr. margarina, 1 pahar smintina, 250 gr. brinza telemea, sare, piper, patrunjel
Mod de preparare
Retete gustoase din Franta
Supa cu usturoi
Ingrediente:
24 catei usturoi, 10 felii subtiri piine neagra, 100 gr. brinza telemea, 2 linguri ulei de masline, cimbru, cuisoare, sare, piper
24 catei usturoi, 10 felii subtiri piine neagra, 100 gr. brinza telemea, 2 linguri ulei de masline, cimbru, cuisoare, sare, piper
Mod
de preparare
Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de piper. Feliile subtiri de piine se taie in patratele mici, se acopera cu brinza rasa si cu uleiul de masline si se lasa intr-o tava in cuptor, citeva minute, pina se topeste brinza. Se asaza apoi in castronul cu supa si se toarna peste ele supa strecurata.
Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de piper. Feliile subtiri de piine se taie in patratele mici, se acopera cu brinza rasa si cu uleiul de masline si se lasa intr-o tava in cuptor, citeva minute, pina se topeste brinza. Se asaza apoi in castronul cu supa si se toarna peste ele supa strecurata.
Retete gustoase din Filipine
Pui adobo
Ingrediente:
4 file-uri piept pui ( aprox 150 gr bucata, dezosate si fara piele, 1/2 cana sos de soia, 1/2 cana otet de vin, 1 cana apa, 10 catei de usturoi sau 5 lingurite de praf de usturoi
4 file-uri piept pui ( aprox 150 gr bucata, dezosate si fara piele, 1/2 cana sos de soia, 1/2 cana otet de vin, 1 cana apa, 10 catei de usturoi sau 5 lingurite de praf de usturoi
Mod
de preparare
Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea de pui si se fiebe la foc mic 30-40 minute
Mod de servire
Se serveste cu orez fiert la abur si legume
Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea de pui si se fiebe la foc mic 30-40 minute
Mod de servire
Se serveste cu orez fiert la abur si legume
Ton (macrou) in sos
de iaurt picant
Ingrediente:
File de ton 6 portii
250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamiie, 10 gr. curry, 10 gr. enibahar pulbere,10 frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare, o lingura de ulei, 5 gr. sofran, o legatura de marar, 25 gr. coniac fin
File de ton 6 portii
250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamiie, 10 gr. curry, 10 gr. enibahar pulbere,10 frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare, o lingura de ulei, 5 gr. sofran, o legatura de marar, 25 gr. coniac fin
Mod de preparare
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.
Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.
Atentie! cu cit frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare. Pofta buna!
Mod de servire
Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.
Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.
Atentie! cu cit frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare. Pofta buna!
Mod de servire
Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.
Retete gustoase din Elvetia
Crema
"Fondue"
Ingrediente:
4 catei usturoi, 2 pahare vin, 300 gr. brinza, piper, faina, 1/2 paharel coniac
4 catei usturoi, 2 pahare vin, 300 gr. brinza, piper, faina, 1/2 paharel coniac
Mod de preparare
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Un produs Blogger.