Crema
"Fondue"
Ingrediente:
4 catei usturoi, 2 pahare vin, 300 gr. brinza, piper, faina, 1/2 paharel coniac
4 catei usturoi, 2 pahare vin, 300 gr. brinza, piper, faina, 1/2 paharel coniac
Mod de preparare
Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, pina ce compozitia devine ca o crema. Se dizolva putina faina in crema, apoi se toarna, amestecind mereu in crema fierbinte. Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga coniacul.
Mod de servire
Se serveste cu crutoane de piine alba
Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, pina ce compozitia devine ca o crema. Se dizolva putina faina in crema, apoi se toarna, amestecind mereu in crema fierbinte. Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga coniacul.
Mod de servire
Se serveste cu crutoane de piine alba
Peste
"a Suisse"
Ingrediente:
500-600 gr. peste,
unt, 2 buc. ceapa, sare, piper, vin, oua.
Mod de preparare: Intr-o
cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele
curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a
acoperit pestele cu o hirtie unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, cca
1/2 de ora. Galbenusurile se freaca cu smintina, se sareaza, se adauga verdeata
tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.
Mod de servire: Se serveste cu garnitura de cartofi fierti, taiati in felii rotunde si cu rondele de lamiie
Mod de servire: Se serveste cu garnitura de cartofi fierti, taiati in felii rotunde si cu rondele de lamiie
Supa
cu carne afumata si fasole uscata
Ingrediente:
250 gr. carne de
vaca, 250 gr. carne afumata de porc, 200 gr. fasole uscata, 400 gr. cartofi,
telina (frunze), 1 buc. varza, 2 1/2 l apa, sare, piper, 100 gr. smintina, o
lingura faina
Mod de preparare: Se
pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune
la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa cca
1 1/2 ora se pot adauga cartofii taiati in felii, telina si varza taiata in
sferturi. Se pune sare, piper si se lasa sa fiarba si zarzavatul. Cind supa e
gata, se amesteca smintina cu faina, se adauga putina supa si se toarna totul
in cratita.
Rösti
Ingrediente: 1kg. cartofi,150 gr. bacon, sare, piper, ulei pentru
prajit
Mod de preparare: Se
fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se
curata coaja. Se trec prin razatoarea mare. Se pune uleiul intr-o tigaie, cind
este incins se pun cartofii amestecati cu baconul taiat in cubulete foarte
mici. Se lasa la prajit catre sfirsit se adauga sarea si piperul dupa gust.
Foarte important este ca in ultimele 5 minute sa nu se mai amestece cartofii.
Mod de servire: Se pune o farfurie deasupra tigaii, iar continutul tigaii se intoarce pe farfurie, astfel incit partea de jos care este rumenita va veni deasupra si va avea un aspect foarte placut. Se poate servi ca garnitura (fara bacon) la mincaruri cu carne si/sau ciuperci
Mod de servire: Se pune o farfurie deasupra tigaii, iar continutul tigaii se intoarce pe farfurie, astfel incit partea de jos care este rumenita va veni deasupra si va avea un aspect foarte placut. Se poate servi ca garnitura (fara bacon) la mincaruri cu carne si/sau ciuperci
Chnoblibrot (Piine
cu usturoi)
Ingrediente:
1 bagheta piine,
70 gr. unt, 1 capatina usturoi
Mod de preparare: Se
topeste untul, se piseaza usturoiul si se amesteca pina sint ca o crema. Se
taie bagheta felii si se da prin crema obtinuta. Se pune la prajit cu putin
unt. Se lasa putin timp pe foc, pina cind a luat o culoare maronie.
Mod de servire: Se serveste inainte de masa
Mod de servire: Se serveste inainte de masa
Pui cu legume
Ingrediente:
1 morcov, 1/2
praz, 1 ceapa, 6oo gr. carne pui(taiate bucatele), 1 lingura unt sau ulei, 1
cubulet Knorr(pt.supe), 1 dl.vin alb, 2 dl.apa, 4 linguri smantana (frisca)
Mod de preparare: Bucatile
de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de
supa), vinul si apa. Se amesteca bine si se lasa la foc mic cca. 8 min.
acoperit. La sfarsit, se adauga frisca. Legumele (separat) se inabusa in putina
apa. Carnea se acopera cu legumele.
Mod de servire: Se serveste cu orez sau paste
Mod de servire: Se serveste cu orez sau paste
Tort de morcovi
Ingrediente:
5 galbenusuri, 250
gr. zahar, 250 gr. morcovi dati prin razatoare, 250 gr. migdale macinate, 1
lamaie, 80 gr. faina, o lingura praf de copt, 5 albusuri(batute), 1 varf cutit
sare
Mod de preparare: Galbenusurile
cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul
si coaja, data prin razatoare). Dupa aceea se presara si faina cu praful de
copt, iar la sfarsit albusurile (batute spuna) si sarea. De preferinta, se
alege o forma rotunda, care se unge cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina.
Tortul se da
la cuptor (18o grade) circa 5o min. Se poate
servi si cu: glazura de lamaie, din 250 gr zahar vanilat, 2,3 linguri suc de
lamaie sau glazura de cirese, din 25o g.zahar vanilat, 1 lingura apa, 1-2
linguri cirese.
Iepure cu slanina
si verdeturi
Ingrediente:
iepure, marinata (ulei de masline cu condimente si verdeturi), usturoi, verdeturi proaspete, slanina (sa aiba si ceva carne printre), sos de rosii
iepure, marinata (ulei de masline cu condimente si verdeturi), usturoi, verdeturi proaspete, slanina (sa aiba si ceva carne printre), sos de rosii
Mod de preparare
Iepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se infasoara in felii subtiri de slanina(se prinde cu o scobitoare). Se adauga sosul de rosii( condimentat)si se da la cuptor.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliga
Iepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se infasoara in felii subtiri de slanina(se prinde cu o scobitoare). Se adauga sosul de rosii( condimentat)si se da la cuptor.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliga
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu